Ei ollut oikein sen sykähdyttävämpää aihetta, niin tuo kelvatkoon. Kuitenkin nyt on hetki aikaa, eli työpäivä loppui siinä neljän maissa, kun ei ollut enää mitään pakollista. Sinänsä ihan hyvä tilanne, mutta ei ole siis sama asia kuin se, että kaikki on jo valmista.

Varastokoppi on viimeisen kahden päivän konkreettisin aikaansaannos. Kuviahan tämä blogi huutaen vaatisi, mutta katsoo nyt. Aika siistiä on tontilla. Syy ei ole tällä kertaa varkaiden vaan aikataulun. Kaiken on oltava maanantaiksi valmista, siistiä ja tasaista täysperävaunullisen tulla. Insinöörit ovat oletettavasti suunnitelleet sen rekan täytön samalla pieteetillä kuin sen kaavakuvan, joka kertoo purettavien pukettien paikat tontilla. Kuin myös ne kaikki muut propuskat ja direktiivit, joita on asiakkaalle tuupattu. Tiivistettynä niiden sisältö on: vastuuvapaus talotoimittajalle ja kaikki valmiina asentajia varten. Punaisen maton pituus väh. 7000 mm ja paksuus 4 mm. Styroksia sen alla kauttaaltaa 250mm, ettei jalka palele. Reuna-aluiella styroksia vielä 200mm vahvuudelta aina viiteen metriin hienoimman  hyvin tiivistetyn hienoimman 50mm hiekkapatjan alla (sallittu poikkeama +/- 0,01mm maton pituuden osalta yli 27,8 asteen lämpötilassa, muutoin asennustakuu raukeaa, eikä ole pakko siis miesten tehdä, jos ei halua)

Maanantaina paljon tavaraa, tiistaina miehet tulevat töihin ja siitä sitten 2-4 viikkoa riippuen siitä keltä kysyy. Kukaan ei tiedä. Sen jälkeen on heidän työnsä tehty ja rakentelu jatkuu jollakin porukalla.

Hyviä miehiä on muuten ollut töissä noin keskimäärin. Toiset ovat paikoin tehneet toistenkin hommia. Kirvesmiehet ovat aina tarvittaessa paikalla ja selvin päin, jos eivät ole nukkuneet pommiin. Sitäkin on tapahtunut vain kerran ja kyseinen heppu oli silti paikalla ennen isäntää, kun tuli omalla autolla työparinsa perässä. Kaivurikuski on myös ajan tasalla töissään. Erään muun ammattikunnan edustajaa on välillä vähän odoteltu. Oletimme eräskin aamu sovitun hänen tulevan ensi töikseen meille, mutta myöhemmin selvisi, että kyseessä oli neljäs työmaa sinä "aamuna". Hyvä hänelle, kun hommia riittää.

Olen muuten vaimoni ajatuksesta alkanut itsekin miettiä, miten hyödyllinen olisi tuolle alueelle rakentajien "kirpputori" Käytännössä siis varmaankin ilmoitustaulu, jossa voisi kaupata tai kysellä kaikenlaista. Itse ainakin moista lukisin kuola suusta valuensiinä, mutta voi olla, että olen siinä suhteessa kummallinen. Juuri nyt omat kuumimmat olisivat esimerkiksi seuraavat:

- Ei kukaan muuten tarvitsisi muutamaa sataa kiloa harkkolaastia? Saisi edullisesti.

- Hyvän kirvesmiehen kanssa voitaisiin käydä työneuvotteluja sisätöistä.

- Varastoon ostaisimme ikkunalasia, jota Henna voisi ehkä leikellä sopivaksi

-J-