Alkaa olemaan jo papereiden viimeistä tsekkaamista ja nimenraapustusta vailla kaupat tehty. Siitä paketista, joka takaa tontille talon muotoiset raamit ja vesikaton siihen päälle.

[avautumista]

Tiesittekö muuten, että talopakettien sisällön puljaaminen edestakaisin ei kannata. Jos talopakettitarjouksen sisällöistä ottaa jonkun pois, hinta saattaa tippua hiukan. Jos vaikka sen saman villapaalin tai ikkunan tai minkä lie lisää sinne uudelleen, hinta kohoaa karvat pystyyn nostattavasti. Näin se kuulemma vain menee. Ärsyttävä tapa tehdä kauppaa. Siis vaikka kyse ei olisi mistään jatkuvasta shiftaamisesta - mikä jo olisikin talofirmalle hankalaa ja työlästä ja eri asia. Emme ihan näin julkean hintavedätyksen uhreiksi joutuneet, mutta vähältä piti. Ja sama pätee vaikka ei vaihtaisi edestakaisin. Se, mitä lisätään, on kallista. Se, mitä jätetään pois, on liki arvotonta. Sen saimme taas havaita. Aika peliä!

Ja sama jo edellisen, eli tämän tämänhetkisen asumuksen kanssa. Rakennustoimisto Pohjola unohti laittaa valitsemamme (ja muutostyönä kalliit) kaakelit yhteen paikkaan. Heidän ystävällinen kädenojennuksensa oli, että meidän ei tarvitse maksaa siitä muutoksen muutoksesta, että niitä kaakeleita emme ikinä saaneet. Eli siis ei hyvitystä virheestä. Arvatkaapa sen sijaan, kuinka kallis voi olla kauan ennen koko kämpän valmistumista sovittu oven aukeamissuunnan muutos. Siis täysin saman hintainen ovi ja käytännössä vain tilaukseen yksi lefti pois ja righti tilalle. Grrr! Tämän kyseisen firman touhuista voisi kirjoittaa pidempäänkin, mutta se ei kuulu blogin aiheeseen, eikä se enää jaksa kiinnostaa.

[/avautumista]

Mitäs sitten Kiviniemeen kuuluu? No, kiitos ihan hyvää. Maisema muuttaa muotoaan ja kaivureita kuokkimassa siellä ja täällä. Naapurikin siellä seisoskeli tonttiansa mittaillen mestarinsa kanssa. Sen verran jo juttua aloiteltiin, että selvisi mestareiden tuttuus toisillensa. Sukua eivät tiettävästi ole, ainakaan läheistä. Tosin vasta jonkun minuutin siinä pakkasessa juttelimme, eli saattaa selittyä sillä.

Viemärilinjojen räjäyttelyä toisin paikoin.Kalliota kuulemma on siellä, missä ei pitänyt ja ei ole siellä missä piti. Maasto on siis kuten savolaisen Jukolan viestin maastokuvauksessa: "Toesin paekoin erlaasta."