Onnettomuus tapahtui Kiviniemen omakotitaloalueella Kaidekuja 3:n alapihalle johtavalla itse tehdyllä kapealla tiellä eilen kello 19 aikoihin. Ulosajon syyn tutkinta on kesken, mutta paikanpäältä tavoitettu Ikaalisten työmaapelastusylipäällikkö Harmo Onikka kommentoi hälyn keskeltä pian tapahtuneen jälkeen näin: "Perkele! Haloo! Onko siällä viälä se kesätoimittaja? On se DNA ny saat... ai kuuluu? Niin tuanoinnaanni tosiaa näyttääs, että on tulutu kaarteesehen aika vauhrilla ja siinon sitte tiärreuna vähä pettäny. Sitte son kaatunu ja matkustajat lentänehet kuka mihinki. Kahareksankytä kahareksan niitä oli. Ja o tiätysti viäläki, mutta kolomella on murtumia. "

Sää Ikaalisissa oli onnettomuushetkellä puolipilvinen ja tien pinta sula. Tien kunto suhteessa raskaisiin kuormiin kuitenkin arvelutti silminnäkijöitä: "No comment", kertoi tuntemattomana pysyttelevä eksyneen näköinen thaimaalainen vadelmanpoimija." Kaikki loukkaantuneet olivat aikuisia ja koska tiiliperheen lähimmät omaiset yli kuuteen tuhanteen on tavoitettu tapahtumapaikan läheisyydestä, tutkivalta taholta saatiin lupa julkaista nimitiedot. Loukkaantuneet olivat valkoihoisia Kuura Karhea Wienerberger -nimisiä ja kotoisin Korialta. Kuljettajana toimi hiukan yli kaksikymmentävuotias tontin omistaja, jota ei epäillä rikoksesta vaikkakin Onikka kertoi myöhemmin epäiltävän hänen rikkoneen lepoaikamääräyksiä: "...mutta kunei oo tiilikärryys viälä ajopiirtureita.." Tiilikärryiltä ei vaadita vuosikatsastusta, mutta Karvian kesäfestareilta tavoitettu sisäministeri (kok.) totesi, että kun kerran on jotain näin kauheaa tapahtunut, niin tämä pitää ilman muuta selvittää. Hän kuitenkin totesi, että asian käytännön toteutus ei kuulu hänelle millään tapaa sen paremmin kuin liikenneministerillekään. "En tiedä kuka vastaa mistäkin, tehtävänäni on kommentoida asioita diplomaattisesti."

Tontin omistaa puoliksi onnettomuuskärryn kuljettajan kanssa hänen puolisonsa, jonka kerrotaan olleen onnettomuushetkellä hummailemassa. Mannerheimintien lastensuojelusäätiön Ylöjärven paikallisyhdistyksen rahastonhoitaja kumoaa kuitenkin huhut ja kertoo kunnollisena tunnetun puolison kirjoittaneen Facebookiin olevansa hammaslääkärissä.

-J-