Sortselit arvoisat lukijat. (monikkomuodolla rohkeasti mennään) Meinaan siitä, että on vähän taas edellisestä aikaa. Nyt jatkuu tiiviimmin, luulen. Tilasin Hennalta kuviakin tähän, kun en itse jaksa laittaa. Mielummin keskityn tähän tuuban suoltamiseen.

Kahvi siis tuoksuu ja tupaantuliaisvieraiden puheensorina kaikuu 7 metrisessä tilassa loistelamppujen valaistessa tätä pyhättömme keskusaukiota. Ehkä joskus.

Nyt kyse on siitä, että pian saadaan viimeinenkin puhallusvilla kattoon ja siten talo pitää lämmön sisällään. Tämä mahdollistaa työmiesten mukavat tauot työmaalla ja tähän tarvitaan siis kahvin tuoksua. On suoritettu ihan pikkuisen seinien levytystä toiselta puolen, joten voidaan hyvänä päivänä puhua kahvihuoneesta. Varustuksena huomisesta lähtien kahvinkeitin (vanha), kaksi tuolia (huonoja), kahvia (Juhla Mokka), tässä kohtaa irtaimistoluetteloa varkaudentorjuntamielessä murtokeikkailijoille tiedoksi, että työaikainen lukitus on kunnossa, suodatinpusseja, mahdollisesti keksejä (American Cookies, jos en syö huomenna kaikkia itse)... Mikäli kiinnostuit mukavuuksista, täytä vapaamuotoinen työhakemus Facebookissa.

Parit viivat:

- maaviileäVALMIUS tulee sittenkin (rahanmenoa)

- kuraeteisvessan eksistenssin täällä käsittelemätön vääntö on tällä hetkellä rakennuttajien hyväksi (vessa numero 3 jäänee valmiuteen, mutta ei pyttyä eteiseen sentään)

- Herralataloille reklamoitiin 6cm karkeasta mittavirheestä seinässä. (seinä vino, mitäs pienistä, oma tarinansa)

- infrapunasaunan esiintymismuotoneuvotteluissa saavutettu edistystä (sittenkin ehkä kiinalainen "puu"koppi)

- takkamallista vahva näkemys (Tiilerin Tuulia vahvoilla)

Putkimies on edelleen, hmm... viipynyt ajoittain. Sähköjä on vähän vedelty alkuun ja homma ns. rullaa. Oma työpanos on mennyt lähinnä siivoiluun ja muuhun pieneen tuhertamiseen - päivätyö on vienyt enimmät mehut miehenalusta. Siitä saan kertoa vaitiolosyistä vain sen, että raskasta on nykyvarhaisteinien parissa välillä.

 

En ole muistaakseni puhunut myöhästelystä tässä blogissa aiemmin. Rakastan asioiden luokittelua, anteeksi.

Suunnilleen näin:

A-luokka: Ei myöhästele, A-luokkaa ei käytännössä esiinny rakennusalalla, muualla työelämässä tämä on standardi (minä, timpuri, varauksella mestari, laskutus)

B-luokka: Myöhästelee lievimmillään alta tunnin tai parin, mikä katsotaan käytännössä ajoissa ehtimiseksi. Yleensä saman päivän sisällä, toisinaan peruu, usein siirtyy seuraavaan päivään tai sitä seuraavaan, voi myös tulla yllättäen, rakennusalan standardi, esim. omassa työssäni saisi fudut. (sähkömies, kuljettajat, toimitukset, erityisalat,... kaikki)

C-luokka: Myöhästelee ensin kaksi tuntia, ei tule kuitenkaan vielä silloin vaan jatkaa myöhästymistään päivillä, peruu tai ei peru, katoaa, ei vastaa, lupaa, ei vastaa, tulee parin viikon sisään, jolloin myöhästyy vielä B-luokat siihen päälle. (eräät muurarit - ei tosin omamme, eräät putkimiehet, yksittäistapaukset muista ammattiryhmistä, yritykset silloin, kun kyseessä ei ole heidän suora etunsa vaan esim. reklamaatio)

Jos niitä kuvia sitten pian.